Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dintelui se inflameaza ireversibil sau se necrozeaza. In timpul tratamentului medicul indeparteaza tesuturile inflamate sau necrozate curatand de resturi organice si bacteri  intreg sistemul de canale situate in interiorul radacinii pe care apoi il umple etans cu material biocompatibil.

Tratamentul endodontic, realizat correct, asigura sanatatea radacinilor si pastrarea dintelui in conditii de buna functionare pt o perioada indelungata de timp.
Chiar daca exista solutii protetice moderne, bune si eficiente de inlocuire a dintilor nimic nu este mai bun decat un dinte natural.

Practica arata ca tratamentul clasic bazat exclusiv pe proceduri tactile are o rata de reusita de 60% in timp ce utilizarea motorului endodontic asigura o rata de success de peste 90%

Pentru a putea realize cele mai sigure si preductibile tratamente de canal am investit in aparatura de ultima generatie – micromotor WDW GOLD – RECIPROC cu apex locator incorporat care printr-o miscare de reciprocitate asigura un tratament eficient ce respecta forma canalara a radacinii dintelui, asigura si o curatare perfecta a canalelor si indepartarea calcifierilor intracanaliculare. De asemenea ajuta la penetrarea substantelor dezinfectante asigurand o sterilizare eficienta.
Micromotorul dispune de ace din nichel-titan foarte flexibile si rezistente la rupere. Aceste ace fac posibila si prepararea canalelor anatomice dificile greu accesibile.

Obturarea canalelor se face cu materiale speciale care asigura sigilarea si impiedica reinfectarea.

Scopul final este mentinerea functionalitatii dintelui.