La Cabinetul stomatologic Dr Pirlanescu Andrea beneficiezi de o gama larga de servicii si specialitati stomatologice.
Datorita investitilor in tehnologie echipa noastra si-a imbunatatit si diversificat continuu servicile oferite.


ODONTOLOGIE

Tratamentul leziunilor carioase este motivul pentru care se prezinta majoritatea pacientilor la stomatolog.
Acestea pot avea forme variate de la carii incipiente vizibile pe fata ocluzala a dintilor la carii aproximale, carii ale dintilor frontali cu interesarea unui numar diferit de suprafete pana la carii de colet situate in apropierea gingiei.

Tratamentul se realizeaza prin:

  • indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate
  • protectia tesuturilor sanatoase prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele
  • refacerea morfologiei dentare cu ajutorul unor materiale care asigura cei trei parametric:rezistenta ,functionalitate si estetica.

odontologie

Pentru a realiza obturatii cat mai invizibile trebuie sa utilizam un arsenal vast de cunostinte, materiale, tehnica si indemanare.


ENDODONTIA

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dintelui se inflameaza ireversibil sau se necrozeaza. In timpul tratamentului medicul indeparteaza tesuturile inflamate sau necrozate curatand de resturi organice si bacteri  intreg sistemul de canale situate in interiorul radacinii pe care apoi il umple etans cu material biocompatibil.

Tratamentul endodontic, realizat correct, asigura sanatatea radacinilor si pastrarea dintelui in conditii de buna functionare pt o perioada indelungata de timp.
Chiar daca exista solutii protetice moderne, bune si eficiente de inlocuire a dintilor nimic nu este mai bun decat un dinte natural.

Practica arata ca tratamentul clasic bazat exclusiv pe proceduri tactile are o rata de reusita de 60% in timp ce utilizarea motorului endodontic asigura o rata de success de peste 90%

Pentru a putea realize cele mai sigure si preductibile tratamente de canal am investit in aparatura de ultima generatie – micromotor WDW GOLD – RECIPROC cu apex locator incorporat care printr-o miscare de reciprocitate asigura un tratament eficient ce respecta forma canalara a radacinii dintelui, asigura si o curatare perfecta a canalelor si indepartarea calcifierilor intracanaliculare. De asemenea ajuta la penetrarea substantelor dezinfectante asigurand o sterilizare eficienta.
Micromotorul dispune de ace din nichel-titan foarte flexibile si rezistente la rupere. Aceste ace fac posibila si prepararea canalelor anatomice dificile greu accesibile.

Obturarea canalelor se face cu materiale speciale care asigura sigilarea si impiedica reinfectarea.

Scopul final este mentinerea functionalitatii dintelui.


PROTETICA

Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie. Peretii restanti sunt prea subtiri  pentru a putea suporta presiunea masticatorie si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor prin acoperirea lor cu o coroana dentara. Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras spatiu lipsa poate fi completat printr-o lucrare protetica fie cu ajutorul unui implant dentar.

Ne mandrim cu faptul ca obtinem lucrari dentare care exceleaza prin estetica si functionalitate. Acest lucru se intampla deoarece depunem toate eforturile pentru ca rezultatele noastre sa aiba o durata cat mai lunga, folosim materiale de cea mai buna calitate, avem o colaborare stransa cu tehnicieni dentari care acorda o atentie deosebita dorintelor pacientilor.

In cabinetele noastre realizam:

  • lucrari dentare din portelan pe support metallic
  • lucrari dentare din portelan pe zirconium
  • lucrari pe ceramica integrala
  • proteze mobile si mobilizabile
  • proteze scheletate cu sisteme speciale
  • lucrari pe implante.

Aceste lucrari pot fi realizate din mai multe materiale cele mai uzuale fiind dintr-un schelet metalic placat la exterior cu portelan sau acrilat. Altele pot fi din ceramica presata sau din zirconiu care este materialul cel mai estetic si mai rezistent.

Ceramica ramane de departe varianta cea mai buna atat din punct de vedere al rezistentei cat si al esteticii. Bineinteles ceramica pe zirconiu este mult superioara celei pe suport metalic. Portelanul dentar are calitati superioare de duritate, elasticitate si nu irita gingiile.

Ceramica pe zirconiu aceste reconstructii protetice au ca miez interior o capa realizata prin sistem de frezare computerizata. Pe acest schelet din zirconiu se picteaza manual ceramica. Are o transluciditate similara cu cea a dintilor naturali avand cel mai bun efect din punct de vedere estetic ceea ce este foarte important daca coroanele sunt localizate la nivelul dintilor frontali sau se invecineaza cu dinti naturali. O calitate majora  a zirconiului este absenta coroziunii iar greutatea coronara este mult mai mica. Zirconiu este inert din punct de vedere termic iar riscul la alergie este nul.

Protezele mobile sau mobilizabile pot fi totale cand nu mai exista nici un dinte pe arcada sau partiale cand mai exista dinti pe care se va sprijini viitoarea proteza prin diverse sisteme de ancorare. Protezele clasice sunt realizate din acrilat si au dezavantajul ca se pot fractura, gustul alimentelor nu se mai percepe ca inainte decat dupa o perioada mai indelungata de timp dificultati in momentul vorbiri si masticatiei, pot da alergi.

Protezele moderne elastice sunt lucrari acceptate mult mai usor de catre pacient, sunt mult mai subtiri, sunt realizate din material elastic, sunt total biocompatibile, neiritante, non-alergice si nu se fractureaza.

Pentru a va asigura de calitatea lucrarilor noastre va asiguram ca timp de 3 ani, cat timp urmati recomandarile noastre, atat lucrarile protetice cat si obturatiile beneficiaza de garantie.

caz 4
caz 4

PARODONTOLOGIE

Boala parodontala este o problema dentara frecventa care poate duce la pierderea dintilor la populatia adulta. Tesutul parodontal inveleste radacina dintelui si reprezinta interfata dintre dinte si os. In acelasi timp formeaza o bariera de protectie impotriva diversilor factori din mediu din cavitatea bucala.

Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii sub forma de placa bacteriana sau tartru. Cu toate ca placa microbiana este principala cauza a bolii exista si alti factori care o favorizeaza cum ar fi: punti dentare neadaptate, obturatii dentare vechi, stresul, fumatul, anumite boli sistemice, utilizarea contraceptivelor, steroizi sau alte medicamente.

Tratarea bolii parodontale implica aproape intotdeauna vizita la medicul dentist si se asociaza adesea cu manopere chirurgicale. Obtinerea si mentinerea unui rezultat bun, necesita de multe ori o colaborare stransa intre medic si pacient si asumarea de catre cel din urma a unui comportament riguros vis-à-vis de igiena orala si aplicarea unor tratamente medicamentoase.

De multe ori in fazele incipiente ale bolii parodontale este suficienta realizarea detartrajului si periajului profesional. Ulterior se poate efectua si un chiuretaj subgingival. In fazele in care pungile parodontale depasesc 4-5 mm tratamentul de electie este cel chirurgical. Tratamentul chirurgical al bolii se completeaza obligatoriucu controale periodice. In plan secundar sunt si tratamentele antiinflamatori si vaccinurile.

Boala parodontala nu poate fi vindecata prin interventii se realizeaza stoparea din evolutie a acesteia.

cabinet stomatologic slobozia parodontologie

IMPLANTOLOGIA

Oricine este sufficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratament pe implant. Multi pacienti nu agreaza idea de a li se slefui dintii vecini (edentatiei) iar in acest caz se poate recurge doar la protetica pe implant.

Aceasta cuprinde pe scurt inserarea unui implant dentar, bontul protetic si coroana dentara.

Implantele dentare sunt niste radacini artificiale realizate din titan care se insera in os.

Astazi majoritatea procedurilor chirurgicale pentru inserarea de implante permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.

Dupa o perioada de 6 luni perioada necesara pentru osteointegrare, acestuia i se ataseaza un bont protetic pe care ulterior se fixeaza coroana de ceramica sau proteza.

Implantele dentare va imbunatatesc calitatea vietii deoarece va ofera o senzatie de naturalete.
Persoanele care si-au pierdut dintii isi recapata abilitatea de a manca, de a vorbi sau de a rade.

cabinet stomatologic slobozia caz 1
cabinet stomatologic slobozia caz 2
cabinet stomatologic slobozia caz 3

ORTODONTIE

Ortodontia se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor si a rapoartelor dintre acestia dar si a rapoartelor dintre oasele maxilare.
Este foarte important sa se corecteze pozitia dintilor nu numai din motive estetice ci si functionale. Dintii inghesuiti nu pot fi igenizati corect si in timp se cariaza sau apar probleme parodontale. Rapoartele incorecte intre cele doua arcade provoaca tulburari care se manifesta prin oboseala musculara si dureri la mestecat.

Tratamentul ortodontic poate fi realizat la orice varsta, dar este mult mai eficient la copii si adolescenti in perioada de crestere de aceea este recomandat un cosult de specialitate in jurul varstei de 10-12 ani. Insa si adultii pot beneficia de tratament ortodontic. In functie de tipul anomaliei prezente si de varsta pacientului tratamentul ortodontic poate varia de la cateva luni la cativa ani.

Exista 2 tipuri de aparate: mobile si fixe

Aparatele mobile sunt indicate la copii avand dezavantajul ca succesul tratamentului depinde de vointa copilului de a purta aparatul.
Aparatele fixe sunt alcatuite din bracheti aplicate pe fiecare dinte si o succesiune de arcuri ce asigura alinierea dintilor. Aceste bracheti pot fi metalici sau ceramici alternative pentru cei care nu vor ca aparatele sa fie vizibile.

Fiecare aparat ortodontic necesita sedinte la un anumit interval de timp stabilite de medic pentru urmarirea tratamentului si activarea aparatului.

ortodontie