Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie. Peretii restanti sunt prea subtiri  pentru a putea suporta presiunea masticatorie si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor prin acoperirea lor cu o coroana dentara. Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras spatiu lipsa poate fi completat printr-o lucrare protetica fie cu ajutorul unui implant dentar.

Ne mandrim cu faptul ca obtinem lucrari dentare care exceleaza prin estetica si functionalitate. Acest lucru se intampla deoarece depunem toate eforturile pentru ca rezultatele noastre sa aiba o durata cat mai lunga, folosim materiale de cea mai buna calitate, avem o colaborare stransa cu tehnicieni dentari care acorda o atentie deosebita dorintelor pacientilor.

In cabinetele noastre realizam:

  • lucrari dentare din portelan pe support metallic
  • lucrari dentare din portelan pe zirconium
  • lucrari pe ceramica integrala
  • proteze mobile si mobilizabile
  • proteze scheletate cu sisteme speciale
  • lucrari pe implante.

Aceste lucrari pot fi realizate din mai multe materiale cele mai uzuale fiind dintr-un schelet metalic placat la exterior cu portelan sau acrilat. Altele pot fi din ceramica presata sau din zirconiu care este materialul cel mai estetic si mai rezistent.

Ceramica ramane de departe varianta cea mai buna atat din punct de vedere al rezistentei cat si al esteticii. Bineinteles ceramica pe zirconiu este mult superioara celei pe suport metalic. Portelanul dentar are calitati superioare de duritate, elasticitate si nu irita gingiile.

Ceramica pe zirconiu aceste reconstructii protetice au ca miez interior o capa realizata prin sistem de frezare computerizata. Pe acest schelet din zirconiu se picteaza manual ceramica. Are o transluciditate similara cu cea a dintilor naturali avand cel mai bun efect din punct de vedere estetic ceea ce este foarte important daca coroanele sunt localizate la nivelul dintilor frontali sau se invecineaza cu dinti naturali. O calitate majora  a zirconiului este absenta coroziunii iar greutatea coronara este mult mai mica. Zirconiu este inert din punct de vedere termic iar riscul la alergie este nul.

Protezele mobile sau mobilizabile pot fi totale cand nu mai exista nici un dinte pe arcada sau partiale cand mai exista dinti pe care se va sprijini viitoarea proteza prin diverse sisteme de ancorare. Protezele clasice sunt realizate din acrilat si au dezavantajul ca se pot fractura, gustul alimentelor nu se mai percepe ca inainte decat dupa o perioada mai indelungata de timp dificultati in momentul vorbiri si masticatiei, pot da alergi.

Protezele moderne elastice sunt lucrari acceptate mult mai usor de catre pacient, sunt mult mai subtiri, sunt realizate din material elastic, sunt total biocompatibile, neiritante, non-alergice si nu se fractureaza.

Pentru a va asigura de calitatea lucrarilor noastre va asiguram ca timp de 3 ani, cat timp urmati recomandarile noastre, atat lucrarile protetice cat si obturatiile beneficiaza de garantie.